top of page
massasje Drøbak

MASSASJE / MUSKELTERAPI

Massasje og muskelterapi benyttes for å redusere stivhet og muskulære smerter. Behandlingen kan enten ha til hensikt å forebygge plager eller å behandle spesifikke problemer. Muskelterapi kan benyttes for lindring av stresslidelser som hodesmerter, søvnløshet og indre uro.

BERØRING FOR KROPP OG SJEL

Vår muskelterapeut, Marius Eriksrud, har lang klinisk erfaring med behandling av pasienter og idrettsutøvere. ved siden av praksisen på DT-klinikk jobber han også på Olympiatoppen, med blant annet kvinnelandslaget i fotball og håndball.

 

Han bruker ulike teknikker tilpasset den enkeltes behov. Muskelterapeuten jobber i tett samarbeid med de andre terapeutene ved klinikken, spesielt kiropraktorene. 

 

Klassisk massasje er en oppmykning av ledd- og muskelgrupper som reduserer spenninger, stivhet og smerte. Terapeuten går i dybden av muskulaturen ved å stryke, kna og presse. Prosessen stimulerer også utskillelsen av avfallsstoffer og bedrer blodsirkulasjonen. Klassisk massasje kan brukes både forebyggende og behandlende, virker beroligende og kan lindre smerte. 

 

Idrettsmassasje er en spesifikk, stimulerende og dypere form for klassisk massasje hvor formålet er å øke idrettsutøverens prestasjon, bearbeide skader, forbedrer rehabiliteringen etter en treningsøkt og for å redusere stress, nervøsitet eller konsentrasjonsproblemer før konkurranser eller på trening. Teknikken varierer med idretten, og tar hensyn til hvilke bestemte muskler og ledd som er involvert. Ofte kombineres massasjen med spesifikke tøyningsøvelser.

 

Triggerpunktmassasje er en dyp behandlingsform som søker å løse opp kroniske spenninger i muskulaturen ved hjelp av trykk. Triggerpunkter kjennetegnes ofte ved at de gir strålesmerte, det vil si at smerten ofte oppleves i andre områder enn der problemet sitter. Andre symptomer kan være nummenhet, ilinger, kuldefølelse eller krafttap. Årsakene er som regel langvarig ensidig belastning eller plutselige påkjenninger som slag eller rykk. Behandlingen er en kombinasjon av massasje, trykking og tøyning

Informasjonsbrosjyre Norges Massasjeforbund

Anker 1
OMTALE

"Det er utrolig godt å bli knadd og justert på benken hos Niclas. Det bygger seg opp spenninger i kroppen, som Niclas lokaliserer og får ut ... Etter en lang hopphelg eller en dag med hard fysisk trening er det viktig å få nullstilt kroppen, slik at den blir klargjort til å ta imot nye doser like hard trening"

 

Skihopper Philip Sjøen til Akershus Amtstidene.

bottom of page