top of page

TRENING

Våre fysioterapeuter tilbyr deg et individuelt tilpasset treningsprogram med utgangspunkt i dine behov og dine forutsetninger. Vårt tilbud inkluderer slyngetrening, fysiopilates, medisinsk treningsterapi og skadeforebyggende trening. Det er også mulig å få veiledet trening på din arbeidsplass.

Du selv kan og bør gjøre en innsats! Gjør et riktig valg for din egen helse! Det er så lite som skal til for at du skal få et sunnere liv; vær aktiv - lev et liv i bevegelse!
FYSIOPILATES
 

Som en del av fysioterapitilbudet har vi gruppetrening med fysiopilates. 

Fysio-pilates er en fornyelse av den tradisjonelle pilatestreningen. Mange av de tradisjonelle pilatesøvelsene krever mer fleksibilitet, styrke og kroppsbeherskelse enn det gjennomsnittsbefolkningen har. I Fysio-pilates har metoden blitt oppgradert i tråd med nyere forskning og viten innen fysioterapifaget. De fleste øvelsene har blitt brutt ned for å gi en mer trinnvis oppbygning og nye øvelser har kommet til. Dette gjør metoden til et godt redskap for de med fysiske plager så vel som friske.

 

I treningen legges det særlig vekt på de dype musklene rundt mage og rygg, og å balansere de ulike musklene opp mot hverandre. Andre viktige elementer i Fysio-pilates er; styrke, fleksibilitet, holdning, pust og avspening.

 

 

SLYNGETRENING
 

Slyngetrening i Redcord er en ny form for styrketrening som er meget effektiv for å trene både støttemuskulatur og bevegelsesmuskulatur for å:

1. Øke funksjonell muskelstyrke og -utholdenhet

2. Bedre koordinasjonen og balanse
3. Forhindre og forebygge skader

 

Trening i slynger gjør at kroppen må stabilisere samtidig som du gjør styrkeøvelser. Slik trenes muskelsamspillet, helt fra de innerste, små støttemusklene til de store, synlige musklene. Dette er det vi kaller funksjonell styrke. En økt på bare 10 minutter daglig kan i magne tilfeller være nok til å gi oppsiktsvekkende gode resultater.
Slyngetrening i Redcord er:
• Lett å tilpasse alle treningsnivå - fra enkel mosjon til toppidrett
• Veldig tidseffektivt – bedre resultater på kortere tid!
• God trening for alle, uansett alder og fysisk form

Mange norske toppidrettsutøvere bruker i dag slyngetrening i Redcord som sin eneste form for styrketrening.

Flere av våre fysioterapeuter bruker Redcord slynger i sin behandling, vi har fysioterapeuter med og uten driftstilskudd.

 

 

BASISTRENING / SKADEFOREBYGGENDE TRENING
 

Årsakene til at idrettskader oppstår er mange og ofte sammensatt, men vi ser ofte at ensidig belastning og mangel på basistrening er en medvirkende faktor. Vi kan hjelpe deg som idrettsutøver, mosjonist eller trener for et lag med implementering av basistrening og skadeforebyggende trening. Forskning viser at systematisk styrketrening og løpsøvelser 2 ganger i uken kan redusere alvorlige ankel- og kneskasder, samt belastningsskader med 50 %

 

 

STAMINA DRØBAK
 

Stamina treningssenter ligger vegg i vegg med klinikken. Ønsker du hjelp til å komme i gang med trening etter sykdom eller skade? Våre fysioterapeuter hjelper deg gjerne med et treningsprogram på Stamina, enten alene eller i samarbeid med senterets personlige trenere.

 

 

FRISKLIVSSENTRALEN - FROGN KOMMUNE
 

Frisklivssentralen har et tilbud til personer bosatt i Frogn kommune som har eller står i fare for å utvikle livsstilssykdommer og trenger bistand til å endre levevaner.

 

Du kan bli henvist til frisklivssentralen via din fastlege, NAV eller annet helsepersonell. Du kan også selv ta kontakt.  Du vil da få tilbud om en frisklivssamtale, og ut fra denne finner du ut om dette er et tilbud som passer for deg.

Frisklivssentralen i Frogn samarbeider med de andre frisklivssentralene i Follo om kurstilbud. En oppdatert oversikt over kurs finner du på www.frisklivfollo.no.

 

Frisklivssentralen tilbyr:

  • Frisklivssamtaler

  • Fysisk aktivitet i gruppe

  • Kostholdsveiledning

  • Snus- og røykesluttveiledning

  • Kurstilbud

 

Les mer på Frogn kommunes hjemmesider

 

Fysiopilates
Slyngetrening
Basistrening
Stamina Drøbak
Frisklivssentralen
bottom of page