top of page
Såler, innleggsåler, idrettsskader,  drøbak

SÅLETILPASNING

Formthotics-såler kan hjelpe ved bl.a. plager med ankel, akilles, kne og rygg. Formthotics varmes opp i skoen og tilpasses den enkelte fot for optimal støtte og komfort.

FORMTHOTICS - ORTOPEDISK INNLEGGSÅLE

Smerter på grunn av feil fotstilling?

Såre føtter?

 

Vanlige fotfeil som hulfot og plattfot kan gi smerter i helen, achilles, skinnleggen eller i knærne. Formthotics former seg etter føttene og korrigerer denne feilstillingen.

 

Formthotics er en termoplastisk ortopedisk innleggsåle som varmes opp og tilpasses dine føtter direkte på klinikken. Materialet er vanntett, lett å holde rent, lett holdbart og støtdempende. Sålen er laget av et antibakterielt skummateriale

 

I forbindelse med undersøkelse av dine føtter og tilpasning av sålene brukes 6 spesifikke tester som bidrar til å få en best mulig såle til din fot. Formthotics hjelper ankelleddet til nøytral posisjon og fører til en bedre fotstilling når man står i ro, men også bedre fotavvikling ved gange eller løping.  

 

Det finnes mange forskjellige typer formthotics-såler basert på hva man skal bruke dem til, enten det er til sport (f.eks. løping eller fotballsko), eller vanlige hverdagslige aktiviteter.  Det kan tilpasses såler ut ifra om man har behov for god komfort eller økt kontroll med underlaget. Formthotics har også såler som er tilpasset smale, høyhælte og lave sko.

 

OMTALE

“For at løperne skal ha best mulig grunnlag for å prestere på høyt nivå er vi avhengig av at alle detaljer er på plass. Formthotics er et av elementene som er viktig for oss.”

Helge Eriksen, fysioterapeut for skiskytterlandslaget

bottom of page